MAASSTRAAT 103

Amsterdam, North Holland 1078 HH The Netherlands

020-673 1800

Open mobile navigation

Hoofdpijn en Migraine

Iedereen heeft er weleens last van: hoofdpijn. Er zijn vele vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en hoofdpijn als gevolg van whiplash. 

Migraine is een bekende soort hoofdpijn en wordt vaak met andere hoofdpijnen verward. Migraine komt voor bij ongeveer 1 op de 10 volwassenen. Naar schatting 5% van de kinderen krijgt migraine tot het 11e levensjaar. Migraine wordt veroorzaakt door veranderingen in de diameter van de bloedvaten in het hoofd, waar de beweeglijkheid van de nekwervels en prikkeling van de zenuwen mogelijk een rol bij spelen. Een chiropractische behandeling kan daarom bij bepaalde vormen van migraine verlichting geven. 

SYMPTOMEN

Waaraan is migraine te herkennen?

Migraine kan voorkomen als migraine met aura of migraine zonder aura. Migraine zonder aura komt het meest voor. Iemand met migraine met aura krijgt tijdens de aanval neurologische verschijnselen. Deze vorm van migraine begint met flikkeringen en vlekken voor de ogen. Dit gaat over in een stekende pijn aan één kant van het hoofd. Migraine zonder aura heeft geen invloed op het zien, maar geeft meestal hoofdpijn rond één oog of aan één gezichtshelft. 

Bepaalde voedingsstoffen, medicijnen of alcohol kunnen ook een migraine aanval veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn onder andere wijn, chocola of kaas. Migraine wordt bij vrouwen ook vaak geassocieerd met de menstruatiecyclus. Migraine is dan ook tot drie keer meer voorkomend bij vrouwen, waarschijnlijk door een andere hormoonspiegel en het effect daarvan op de bloedvaten. De chiropractor onderzoekt of er een verband is tussen uw migraine en problemen met wervels, gewrichten of zenuwen. Blijkt dat het geval te zijn, dan is chiropractische behandeling zinvol. 

BEHANDELING 

Hoe behandelt de chiropractor migraine?

Chiropractisch Onderzoek en Diagnose: 

Allereerst stelt de chiropractor u vragen over uw hoofdpijn en over uw algehele gezondheidstoestand. De hoofdpijn kan namelijk samenhangen met andere gezondheidsklachten. Dan volgt een grondig lichamelijk onderzoek. De chiropractor maakt gebruik van verschillende medische methoden om te kijken waar de pijn vandaan komt en hoe het gesteld is met de beweeglijkheid van de gewrichten die met de pijn te maken kunnen hebben. 
Na het vraaggesprek en het onderzoek kan geconcludeerd worden dat uw klacht niet behandeld kan worden door een chiropractor en dat dit verder onderzocht dient te worden. De chiropractor kan het advies geven contact op te nemen met de huisarts voor advies of om verder diagnostisch onderzoek te ondergaan. 


Behandeling: 

Afhankelijk van uw klacht kan de chiropractor met de behandeling beginnen. Met behulp van druktechnieken op de wervels kunnen spieren en zenuwen weer beter gaan functioneren. Dankzij de druktechnieken verbetert de beweeglijkheid, ontspannen de spieren zich en krijgen omliggende zenuwen de ruimte om hun taken uit te voeren. Daardoor kunnen pijn en andere klachten afnemen of verdwijnen. Het resultaat van de behandeling hangt af van de ernst van de klachten; uw chiropractor laat u weten hoe het er met u voorstaat. Naast de behandeling kan de chiropractor u advies geven over een goede houding, ergonomie, sport, oefeningen en voeding.

Sign up using the form below or call 020-673 1800 to make an appointment.

Office Hours

Our Regular Schedule

Monday:

8:30 am-5:30 pm

Tuesday:

8:30 am-5:30 pm

Wednesday:

8:30 am-5:30 pm

Thursday:

8:30 am-5:30 pm

Friday:

8:30 am-5:30 pm

Saturday:

9:00 am-1:00 pm

Sunday:

Closed

Location

Find us on the map

Testimonial

  • "Excellent Doctor highly recommended, known him more than 15 years,, passionate and caring."
    Afshin I.

NEWSLETTER SIGNUP

Sign up for more articles